HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Polen

23-10-2020 17:10
Polen

Polen Nedir?

Polen, çiçeklerin erkek üreme organıdır. Arılar bal yapmak için binlerce çiçeği dolaşırken kanatlarına yapışan polenleri vücutlarında salgılanan enzimlerle karıştırarak küçük yuvarlak toplara dönüştürür. Bu topları ayakları ile kovana taşır. Kovanda bulunan polen kapanları burada polenleri muhafaza eder ve arıcılar gün içerisinde taze polenleri kapanlardan çıkararak buzdolabında muhafaza eder. Polen doğal bir arı ürünüdür ve oldukça yüksek bir besin değerine sahiptir.

 

Bağışıklık sistemini güçlendiren polen; A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P vitaminleri, doğal hormon ve 22 çeşit amino asit barındırır. Tüm bu eşsiz özellikleri poleni insan bedeni için önemli bir noktaya koymaktadır.

Tarihi kaynakları incelediğimizde polenin besin takviyesi olarak kullanılmaya başlanması Osmanlı Dönemi’ne dayanmaktadır.

 

Taze Polenin Faydaları Nelerdir?

 

Yüksek antioksidan değeri sayesinde düzenli polen kullanımda bağışıklık sistemi güçlenmekte, vücudun enerjik, dinç ve genç kalması sağlanmaktadır.

 

Bu eşsiz besinin faydaları sırasıyla aşağıdaki gibidir:

 

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Sindirim sistemine destek olur.

-Saç ve cilt sağlığına destek olur.

-Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

-Anne sütünün kalite ve sıklığını arttırır.

 

Taze Polen Bozulur mu?

 

Faydaları saymakla bitmeyen polen, arıcılar tarafından gün içinde toplanarak muhafaza edilir, gerekli testlerden geçirilerek güvenle paketlenir ve tüketime sunulur. Taze polen tüketimi için almış olduğunuz poleni cam kavanozda, güneş görmeyen bir yerde saklamalısınız. Böyle 24 ay boyunca tazeliğini ve besin değerini kaybetmeden muhafaza edebilirsiniz.

 

Taze Polen Nasıl Tüketilir?

 

Polen, tek başına tüketilebileceği gibi yoğurt, süt ve süzme bal ile de tüketilebilir. Sabah kahvaltıdan önce veya akşam yemeğinden 3 veya 4 saat sonra tüketebilirsiniz. Tüm arı ürünlerinde olduğu gibi polen tüketiminde de alerjik bir reaksiyon göstermemek için alerji testi yaptırabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.